BALKAN POLUDIO ZA OVOM BILJKOM, POSADITE JEDAN HEKTAR I ZARADITE 12.000 EURA: Ova biljka je dar od Boga, LIJEČI OZBILJNE BOLESTI

Aronija je u posljednje vrijeme postala izuzetno popularna i sve traženija, a prema riječima stručnjaka naše države su idealne za njen uzgoj.

Ona je odlična hrana zbog niskog sadržaja kalorija i visokog sadržaja vitamina i minerala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Aronija je prava riznica biološki aktivnih spojeva (preko 300). Čisti krv, jača cirkulaciju, snižava kolesterol i krvni tlak, djeluje protuupalno. Svježi plodovi aronije imaju najveći antioksidativni kapacitet među svim bobičastim i ostalim voćem istraživanim do sada, a mjerenim po ORAC i TEAC standardima. Mnogobrojne epidemiološke studije ukazuju na snažnu povezanost između unosa aronije i smanjenja smrtnosti uslijed srčanih oboljenja, tumora i drugih degenerativnih bolesti, odnosno smanjenje ili odgađanje razvoja navedenih bolesti, kao i starenja.

Sadnice aronije dostižu pun rod u osmoj godini, daju do 10 kilograma po žbunu, a trenutna cijena je euro za kilogram prve klase. Prema nekim procjenama po hektaru može da donese prihod od čak 12.000 eura!

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Neki od proizvođača kažu da je prilično lako uzgojiti aroniju u sopstvenoj bašti, a potrebno je da imate malo slobodnog mjesta. Nije komplikovana za održavanje, a zreo žbun u nekim uslovima može dati i do 17 kilograma ploda.

Ova biljka je pravo čudo i dar od Boga, pa bi je trebali iskoristiti maksimalno, a ako se ukaže prilika i da je sami sadite i zaradite na njoj zašto da ne.

Pošaljite vašim prijateljima:

Be the first to comment

Leave a Reply