EVO KAKO DA RIJEŠITE PROBLEM LOŠE CIRKULACIJE NA PRIRODAN NAČIN: Mnogima je ovo pomoglo, a tako jednostavno

Loša cirkulacija može dovesti do niza problema po vaše zdravlje.

Osim hladnih ruku, prstiju i nogu, simptomi su i glavobolje, vrtoglavice, suha koža, šum u ušima i manjak energije.

  • Ako je cirkulacija loša zbog organske smetnje za mozak, a ne liječi se, dolazi do moždanog udara. No ako je riječ o koronarnoj sklerozi ili smetnjama koronarnih arterija, može doći do infarkta. Ne liječe li se arterijske smetnje u donjim ekstremitetima, može doći do amputacije nogu. Ne otkrije li se na vrijeme, zabrinjavajuće je – objašnjavaju doktori.

Srećom, u ovom slučaju vam od velike pomoći može biti vuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Higijenski govoreći, vuna je najzdraviji termoregulacionim materijal. Njegova struktura omogućava koži da diše.

Osim toga, on također posjeduje ljekovita svojstva. Od davnina, ljudi su se rješavali zubobolje, glavobolje, bola u leđima, na način da su stvaljali nekoliko komada originalne prirodne vune na bolno mjesto.

Stvar je u tome da se prirodna vlakna vune ne tretiraju sa hemikalijama, prekrivena je životinjskim voskom – lanolinom (koji se razlikuje od drugih materijala koji sadrže holesterol), dobro se upija u kožu i smiruje je. To je gusta masa žute ili žuto-smeđe boje s karakterističnim mirisom. Ovo je posebno važna supstanca za izradu kozmetičke kreme i masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Ako koristite posteljinu od prirodne vune, postojeći lanolin (koji se topi na temperaturi tijela) lako prodire u kožu. Na taj način blagotvorno djeluje na mišiće, zglobove, kičmu, ublažava bol i povećava cirkulaciju krvi.

Pošaljite vašim prijateljima: