EVO ZAŠTO JE DOBRO DA POJEDEŠ 4 HURME DNEVNO: Konzumiraj ih redovno i brzo ćeš primijetiti velike promjene

Ovo slasno voće ima i antikancerogena svojstva, pa bi trebalo da budu obavezna hrana za sve koji žele da spriječe bolesti i postignu dobro zdravlje.

Ova namirnica ima snažno antiparazitsko djelovanje, hurme na sebe vežu, uništavaju i iz tijela putem probavnog trakta iznose parazite, kvasce, plijesan i druge gljivice, kao i teške metale, štetne bakterije, viruse i druge otrovne patogene. Urme su izuzetno dobra hrana za probavni sistem.

Jako su moćno sredstvo protiv kandide – uprkos široko poznatoj, neistinitoj informaciji da hrane kandidu. Hurme, takođe, podstiču proces uspostave peristaltike crijeva, vraćaju im normalnu funkciju nakon crijevnih bolesti čija je posljedica nemogućnost pravilne eliminacije nesvarene i trule hrane iz crijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Hurme adrže gotovo 70 bioaktivnih minerala koji podržavaju zdravlje nadbubrežnih žlijezda kako bi lakše obavljale svoje funkcije. Dobre su i za srce zahvaljujući rekordno visokim i nepoznatim količinama aminokiselina.

Aminokiseline u hurmama, kao što je leucin, podižu količinu kalijuma na najveći nivo, što je važno za održavanje i jačanje mišića i živaca. To takođe sprječava širenje mliječne kiseline tijelom u trenucima stresa,prenosi Srbijadanas.

Hurme imaju i antikancerogena svojstva, pa bi trebale biti obavezna hrana za sve koji žele spriječiti bolest i postići optimalno zdravlje.

Idealne su za sportiste i ostale aktivne osobe. Sadrže dosta kalijuma i voćnog šećera, savršenih materija za mozak i mišiće koji koriste glukozu kao gorivo tokom vježbanja.

Trebalo bi da u jednom danu pojedite od četiri do šest komada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Ako želite kvalitetniji san, dva sata prije odlaska na spavanje pojedite jednu urmu.

Za dublji doživljaj svoje najdraže meditacije, pojedite tri urme prije nego što počnete meditirati.

Pošaljite vašim prijateljima: