NI SLUČAJNO NE UZIMAJTE ANTIBIOTIKE – dr Kamenov otkrio zašto nastaju upale: Evo šta je ključno u BORBI PROTIV VIRUSA,

Imunolog dr Borislav Kamenov gostovao je na Tv Prva gdje je govorio o značaju uzimanja vitamina u sezoni virusa i odgovorio kako dolazi do pada imuniteta

Dr Kamenov ukazuje da su mnogi zaboravili na opšte stanje imunog sistema, koje zavisi od mnogo faktora, među kojima su i infekcije. Imunitetu se sada poklanja naročita pažnja kako živimo u dobu kada je aktuelan koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Imunitet je intergralna, bazična stvar koja odražava suštinsko stanje organizma. On nije vezan za neki vitamin ili neku vakcinu, a o tome se najviše priča, zapostavili smo imunitet kao takav. A upravo nas on štiti od toga da se razbolimo”, rekao je dr Kamenov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Kada neki agresor napadne naše telo, bilo to virusna ili bakterijska infekcija, imunitet pali odbrambene mehanizme i dalje određuje kako će se naše ćelije nositi s napadom.

  • Mi moramo u ovom periodu da sredimo svoja crijeva, da prestanemo da se trujemo. Jer nam ti otrovi koji dolaze iz crijeva zagorčavaju život. Promjena ishrane, korišćenje vitamina i probiotika, zaustaviće prodor toksina i onda će se tijelo bolje boriti i protiv virusa – rekao je dr Kamenov.
  • Probiotik je obavezan, a posezanje za antibioticima je velika greška. Stradaju ćelije i zbog toga nastaju upale, a moramo vrlo strogo da kontrolišemo ko dobija antibiotike, a ko ne – rekao je dr Kamenov.
Pošaljite vašim prijateljima: