NIŠTA SIRĆE I KROMPIR U ČARAPE, OVA SMJESA ODMAH SNIŽAVA TJELESNU TEMPERATURU: Objavljen PRIRODNI RECEPT

Povišena tjelesna temperatura iznad 37°C normalna je odbrambena reakcija tijela na infekciju, medutim mnogi od nas je doživljavaju kao signal za uzbunu

Često se dešava da u stanju panike posegnemo za lekovima i tretmanima koji će nam spustiti temperaturu, a evo šta bi trebalo da radimo.

Prva linija odbrane vrlo je jednostavna – obloge ili kupanje u mlakoj vodi koja je jedan do dva stepena niža od uobičajene tjelesne temperature – otprilike 35 stepeni. Rashlađujte se postepeno i umjereno i izbjegavajte tuširanje hladnom vodom da ne biste šokirali organizam.

Kada imate povišenu temperaturu, povećava se mogućnost dehidratacije, pa uzimajte dosta tečnosti – običnu vodu, čajeve i sokove, kao i supe od povrća.

Pored ovih osnovnih savjeta, od koristi vam mogu biti i oni prirodni preparati koji će vam sigurno sniziti temperaturu.

Bjelance

Dva belanceta stavite na krpu i time omotajte stopala, pa navucite čarape ili obmotajte plastičnom folijom. Poenta je da bjelanca budu u dodiru sa stopalima. Držite obloge dok se ne ugriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Crveni luk

Luk sitno isjeckajte, pa ga pomiješajte s malo maslinovog ulja i morske soli. Nanesite na stopala pa omotajte gazom. Zamijenite oblog čim se ugrije.

Kupus

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Oblozi od kupusa rashlađuju ako imate temperaturu. Uzmite list od glavice i ostavite ga da malo pusti vodu, pa ga stavite na čelo, vrat ili potiljak. Mijenjajte oblogu čim se ugrije.

Pošaljite vašim prijateljima: