VIŠE OD OVOLIKO JAJA NE SMIJETE POJESTI TOKOM DANA: Prevelika konzumacija može izazvati zdravstvene tegobe

Mnogi ljekari upozoravaju da tokom uskršnjih praznika treba jesti umjereno, a pogotovo umjjerenu količinu jaja. Godinama unazad mediji bruje o štetnosti prevelike količine kuhanih jaja, ali takođe upozoravaju kolika je dozvoljena/poželjna doza.

Poznato je da žumance sadrži veliki procenat holesterola, a njegova konzumacija bi značila da povećavamo rizik od većeg nivoa ovog poremećaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Ipak, nije sav holesterol loš, već postoji onaj koji je veoma važan za ljudski organizam. Optimalna konzumacija hrane koja je bogata holesterolom samo hrani organizam i ne postoji pretnja od njegove prekomerne doze.

Dok ukoliko konzumirate previše hrane i nagomilate preveliku dozu namirnica koje obiluju homesterolom povećavate pretnju od zdravstvenih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Ljekari smatraju da je doza od 2-6 jaja NEDJELJNO preporučljiva doza za ljudski organizam, štaviše možete odvojiti žumance od bjelanceta i pojesti samo dio sa proteinima.

Tokom Uskrsa nije poželjno jesti više od 2-3 jaja dnevno, posebno jer može izazvati tegobe i mučnine. Par dana praznika ne mogu izazvati srčane probleme i pojavu holesterola, ali kontinuirana upotreba velike količine jaja može izazvati zdravstvene probleme.

Pošaljite vašim prijateljima: