VODA SA OVIM ZAČINOM ČISTO JE ZLATO: Snižava pritisak, čisti krv i bubrege, pomaže kod mršanja, evo kako se priprema (RECEPT)

Voda sa sjemenom mirođije obično se propisuje bebama za ublažavanje grčeva i nadimanja. Međutim, ljekari su ukazali na ogromne benefite ove začinske biljke i kod drugih tegoba.

Ispostavilo se da ovaj napitak pomaže i kod problema sa probavom, da čisti krvne sudove, uklanja i kamenje iz bubrega, ublažava bol u crijevima, a može čak i da normalizuje pH organizma.

Ljekari posebno poreporučuju ovaj napitak ženama u “zrelom dobu” jer održava nivo kalcijuma u ​​krvi tokom menopauze. Između ostalog ispostavilo se i da je voda sa sjemenom mirođije odlična prevencija dijabetesa i cistitisa.

Mirođija sadrži estre koji pomažu u toniranju mišića. Napitak je odličan prirodni antioksidans, jer sadrži karoten, vitamine B, PP, K, C, A, P, E. Takođe sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, fosfor.

Pomoć kod brojnih bolesti

Povišen pritisak

Za povišen krvni pritisak potrebno je da unesete 300 ml vode sa ovim sjemenom dnevno. Treba ga piti prije svakog obroka 3 puta dnevno, po 100 ml napitka nejdelju dana. Zatim ga pijte 2-3 puta nedjeljno mjesec dana, radi prevencije.

Nadimanje

Za nadimanje ljekari preporučuju da se ova voda pije mjesec dana, po jedna kašika 3 puta dnevno, 30 minuta prije svakog obroka, a kako kažu – počinje da djeluje gotovo odmah. Efekat se osjeća u roku od 15 minuta nakon unosa. Tretman bi trebalo da traje mjesec dana.

Napitak unosite kada osetite nadutost u stomaku 5 puta dnevno, po jednu kašiku 15 minuta prije obroka. Maksimalni efekat se postiže nakon 30 minuta. Tretman bi trebalo da traje tri dana.

Upale

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Kod upala pijte sjeme mirođije s vodom do 10 puta dnevno, 30 ml, bez obzira na unos hrane.

Mršavljenje

Za gubitak kilograma uzimajte 125 ml tečnosti u koju je dodato sjeme mirođije 30 minuta preij obroka, 3 puta dnevno. Ovaj tretman bi trebalo da traje do 2 mjeseca.

Kako se sprema voda sa mirođijom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Da biste pripremili ovaj napitak potrebni su vam:

1 kašika sušenog sjemena mirođije 1 litar ključale vode

Sjeme prelijte kipućom vodom i sipajte u termos ili teglu sa vakuum zatvaračem. Umotajte u 2-3 krpe i ostavite da tako odstoji najmanje sat vremena, da seme pusti svoje sastojke. Zatim procijedite i uzimajte po preporuci.

Pošaljite vašim prijateljima: