Želite RAVAN STOMAK do ljeta? Ove 4 NAVIKE će vam OLAKŠATI postizanje cilja! KRENITE ODMAH!

Svi mi volimo da imamo ravan, zanosan stomak, naročito kad dođe lijepo vrijeme i pritom smo spremni da uradimo sve što je potrebno. A to i nije neka mudrost – dovoljno je izbjegavati namirnice koje nadimaju, unositi dovoljno tečnosti i tu i tamo uraditi poneku vježbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Ukoliko želite prije ljeta da dovedete u red svoju liniju što uključuje ravan stomak treba da vježbate i pazite šta jedete.

Vježbice
Ako svakodnevno radite vježbe za trbušnjake, a pri tom ne vidite nikakve rezultate ili vam je stomak okruglast i punačak, najviše će vam pomoći jednostavna i praktična vježba „duboki stomak“. Tajna je u uvlačenju gornjeg i donjeg dijela stomaka u svakoj prilici i kad god se sejtite. Stomak naizmjenično opuštajte i uvlačite dok hodate ulicom, čekate autobus, sjedite na predavanju ili u kancelariji.

Hidracija je obavezna
Ne zaboravite da pijete dovoljno vode tokom cijelog dana, jer voda ima izuzetno važnu ulogu u varenju. Voda omogućava rastvaranje pojedene hrane i tako pomaže želucu i crijevima olakšavajući probavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Ishrana – šta jesti?
Na jelovnik uvrstite hranu koja doprinosi topljenju masnih naslaga na struku i vrlo brzo ćete primjetiti razliku. Konzumirajte nemasno meso i sve vrste riba, soju i orašaste plodove, integralni hljeb i tjesteninu, zeleno povrće, sirovo ili kuhano, korenasto povrće: šargarepu, rotkvice, praziluk, celer, luk, suho i sezonsko voće, maslinovo ulje, začinsko bilje: peršun, bosiljak, nanu, ruzmarin, crnu čokoladu, pod uslovom da sadrži najmanje 75 odsto kakaoa.

Izbjegavajte veoma slanu i slatku hranu, koja zadržava vodu u organizmu, rafinisane namirnice – beli hljeb, dvopek, mliječne proizvode – čak i nemasne, jer njihova fermentacija izaziva nadutost, jela bogata zasićenim mastima, gazirana pića i industrijske voćne sokove, životinjske masti.

Pošaljite vašim prijateljima: