Znate li kako se pravilno peče pile: Ovo je šest trikova pomoću kojih ćete dobiti SOČNO I UKUSNO PILE

Pečeno pile može biti itekakav specijalitet ako poštujete određena pravila. Pridržavajte se ovih savjeta i uživajte u pečenoj piletini o kojoj se mašta.

  1. Nemojte pristati na klasičan obrok

Kada god ste u mogućnosti, kupite kvalitetno pileće meso. Čak i ako je potrebno malo više novca i truda, vjerujte, bit ćete nagrađeni savršenim gurmanskim obrokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:
  1. Ne štedite na začinima

Dobro posoljeno pile ne samo da je ukusnije, već će vam podariti i zlatni hrskavu kožicu. Dobro posolite i popaprite piletinu prije stavljanja u pećnicu. Ne zaboravite začiniti i donju stranu pileta, kao i ispod krilaca i bataka. Meso možete začiniti tako i što ćete pile napuniti svježim začinima, limunom, bijelim ili crnim lukom. Tako će meso upiti divnu aromu dok se peče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:
  1. Ne stavljajte hladno ili vlažno pile da se peče

Prije nego što stavite pile da se peče, držite ga na sobnoj temperaturi oko pola sata. Ako stavite u zagrijanu pećnicu smrznuto pile, neće se ravnomjerno ispeći. Osim toga, nemojte peći ni tek oprano, vlažno pile jer će kožica biti gnjecava. Zato, prije pečenja dobro osušite piletinu.

  1. Pripremite po svom ukusu

Postoje dvije varijante pripreme piletine – brzo pečenje na jakoj temperaturi ili sporije na nešto nižoj temperaturi. Način pripreme ovisi o tome kakvo meso volite. Za ‘ljepljivo’ meso koje se raspada, izaberite dugo pečenje na nižoj temperaturi. To bi otprilike bilo trosatno pečenje na 150 stupnjeva. S druge strane, ako želite hrskavu kožicu, pile najprije propržite u tavici dok kožica ne porumeni, a zatim pecite u pećnici 35-40 minuta na 220 stupnjeva.

  1. Ne zaboravite ostaviti meso da “odmori”

Iako vas miris pečenog pileta mami, odolite iskušenjima i ostavite dovoljno vremena sokovima u piletu da se rasporede. Kada meso izvadite iz pećnice, ostavite ga barem 15 minuta i tek onda izrežite.

  1. Iskoristite sokove

Kvalitetno pile tijekom pečenja ispušta dosta ukusne tekućine i masnoće. Zato ispod i oko pileta stavite povrće po želji kako bi upilo te ukusne sokove i bilo savršeno sočno. Možete nakon vađenja pileta iz tepsije staviti kruh isječen na kockice i potom vratiti u pećnicu da se zapeče.

Pošaljite vašim prijateljima: